Boek
Nederlands

Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat

Imme Dros (auteur), Harrie Geelen (illustrator)
+1
Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat
×
Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat

Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Karel moet kapper worden, net als zijn vader, maar hij wordt liever kunstschilder. Prentenboek over het leven en werk van beeldend kunstenaar Karel Appel (1921-2006). Met kleurenillustraties in de stijl van de schilder. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.
Titel
Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat
Auteur
Imme Dros
Illustrator
Harrie Geelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789025868703 (hardback)

Besprekingen

Prentenboek over het leven en werk van beeldend kunstenaar Karel Appel (1921-2006). Karel moet kapper worden, net als zijn vader, maar hij wordt liever kunstschilder. En ook al roepen de mensen schande van zijn woeste kunst, hij blijft gewoon doen wat hij leuk vindt. Uiteindelijk oogst Karel wereldwijd bewondering voor zijn eigenzinnige werk. Met paginagrote illustraties in wisselende technieken, kleurrijk, woest, grappig en met een naïeve, kinderlijke uitstraling, zoals de kunst van Appel zelf. In dezelfde opzet verschenen inmiddels vijftien kinderkunstboeken, die worden uitgegeven in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag. Dit prentenboek verscheen naar aanleiding van de Karel Appeltentoonstelling* in 2016. De tekst in korte versregels (gepaard rijm) bevat voor de doelgroep soms moeilijke woorden (bv. kunstacademie en overbodig), figuurlijk taalgebruik en verwijzingen naar anekdotes uit Appels leven waar menig volwassene om zal grinniken, maar die de kinderen zullen ontgaan. H…Lees verder

Over Imme Dros

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Imme Dros

Emmy Theodora (Imme) Dros (Oudeschild, 26 september 1936) is een Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur.

Leven

Dros wordt als eerste van zes kinderen geboren op Texel en groeide op dat eiland op. Ze bezocht het gymnasium in Den Helder en studeerde Nederlands in Amsterdam. Daarbij ontmoette ze haar echtgenoot Harrie Geelen met wie ze drie kinderen kreeg, onder wie Pieter Geelen (1964), de mede-oprichter van het navigatiebedrijf TomTom.

In 1971 debuteerde Dros als schrijver met Het paard Rudolf. Harrie Geelen, met wie ze in Hilversum woont, illustreerde veel van haar boeken.

Werk

In de jaren zeventig schreef Dros boeken over dieren en boeken naar aanleiding van televisieseries waaraan haar man ook meewerkte. Vanaf de jaren 80 nemen onzekere pubers een grote plaats in in haar werk. Eind jaren 80 volgen boeken voor beginnende lezers, onder andere de serie over Roosje. Veel opzi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties