Boek
Nederlands

Held van de twaalf taken : de mythe van Herakles

Imme Dros (auteur), Harrie Geelen (illustrator)

Held van de twaalf taken : de mythe van Herakles

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Navertelling van het klassieke verhaal over de halfgod Herakles. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Held van de twaalf taken : de mythe van Herakles / Imme Dros ; met prenten van Harrie Geelen
Auteur
Imme Dros
Illustrator
Harrie Geelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2000
96 p. : ill.
ISBN
90-214-6025-4

Besprekingen

Vierde hervertelling van Griekse mythen. Halfgod Herakles, zoon van Zeus en de sterfelijke Alkmene, heeft in een vlaag van waanzin vrouw en kinderen gedood, aangezet door Zeus jaloerse vrouw Hera. Als straf zal hij diverse zware taken moeten uitvoeren. Evocatief, eigentijds proza, compacte stijl waarin veel mythen verweven zijn zonder afbreuk te doen aan de grote lijn. Humor ontbreekt niet (hij nam afscheid van zijn vijftigkoppige bijslaap). Herhalingen en bespiegelingen onderstrepen het poëtische effect (tijd komt nooit terug, al oogst men roem men betaalt met onvervangbare tijd). Voorzien van krachtige, expressieve 'schilderijtjes' in kleur. Namenlijst met strikt noodzakelijke informatie; literatuuropgave en twee uitklapbare plattegronden. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Imme Dros

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Imme Dros

Emmy Theodora (Imme) Dros (Oudeschild, 26 september 1936) is een Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur.

Leven

Dros wordt als eerste van zes kinderen geboren op Texel en groeide op dat eiland op. Ze bezocht het gymnasium in Den Helder en studeerde Nederlands in Amsterdam. Daarbij ontmoette ze haar echtgenoot Harrie Geelen met wie ze drie kinderen kreeg, onder wie Pieter Geelen (1964), de mede-oprichter van het navigatiebedrijf TomTom.

In 1971 debuteerde Dros als schrijver met Het paard Rudolf. Harrie Geelen, met wie ze in Hilversum woont, illustreerde veel van haar boeken.

Werk

In de jaren zeventig schreef Dros boeken over dieren en boeken naar aanleiding van televisieseries waaraan haar man ook meewerkte. Vanaf de jaren 80 nemen onzekere pubers een grote plaats in in haar werk. Eind jaren 80 volgen boeken voor beginnende lezers, onder andere de serie over Roosje. Veel opzi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek