Boek
Engels

The cement garden

Ian McEwan (auteur)
Omdat vier vaderloze kinderen bang zijn na de dood van hun moeder in een weeshuis te worden opgenomen, begraven zij haar in de kelder en verzwijgen dit voor de buitenwereld.
Titel
The cement garden
Auteur
Ian McEwan
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2006
138 p.
ISBN
9780099755111 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Enigszins morbide boek over een Engels gezin met vier kinderen. Vader overlijdt aan een hartaanval tijdens het asfalteren van zijn tuin en wanneer een jaar later de moeder ook sterft, besluiten de kinderen niemand iets te zeggen, omdat ze bang zijn in een weeshuis terecht te komen. Ze begraven haar in de tuin en storten er het overgebleven cement over uit, maar na enkele weken vertonen zich scheuren en een wee-zoete geur dringt langzaam het huis binnen. Een vriend ruikt lont, ontdekt de waarheid en waarschuwt de autoriteiten. Sinister, spannend, vlot geschreven boek. In 1993 verfilmd door Andrew Birkin die er een Zilveren Beer voor beste regisseur mee won op het Filmfestival van Berlijn. Leeslijstboek bovenbouw havo/vwo.

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia