Boek
Nederlands
Journalistieke reportage over het ontstaan in Californie͏̈ en de eerste jaren van de motorclub.
Extra onderwerp
Biografische literatuur
Titel
Hells Angels
Auteur
Hunter S. Thompson
Vertaler
Ton Heuvelmans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hell's Angels
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2011
351 p.
ISBN
9789048808472 (paperback)

Besprekingen

Begin jaren zestig: groepen motorrijders die met veel lawaai en vreemd en vies uitgedost Californische stadjes kwamen binnenrijden en de mensen angst aanjoegen. In korte tijd was de reputatie van de Hell's Angels gevestigd, maar in zijn klassieke boek laat Hunter S. Thompson zien dat veel van die vroege reputatie gebaseerd was op geruchten, op opgeblazen incidenten of op onwaarheden. De schrijver ging bijna twee jaar met hen om en maakte het allemaal zelf mee, de ritten langs de Californische kust, de grote bijeenkomst op Labor Day, de anarchie, het druggebruik, de 'vrije' seks en de manier waarop de politie tegen het verschijnsel optrad. Het boek werd oorspronkelijk in 1967 gepubliceerd, herzien in 1996 en is nu dus opnieuw uitgegeven. Het is nog steeds het beste boek over deze club, ook vanwege de schrijfstijl. Thompson is degene die de 'gonzo'-stijl van journalisme heeft bedacht en grootgemaakt, wat inhoudt dat de schrijver niet alleen verslag doet maar alles zelf meebeleeft en som…Lees verder

Over Hunter S. Thompson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Fuck (film) director Steve Anderson (director) is the sole owner of the exclusive copyright of the image.

Hunter Stockton Thompson (Louisville, 18 juli 1937 – Woody Creek, (Colorado), 20 februari 2005) was een Amerikaanse journalist en schrijver die zich onder andere bediende van het pseudoniem Raoul Duke. Hij wordt beschouwd als vertegenwoordiger van de New Journalism; zelf noemde hij het gonzojournalistiek.

Biografie

Thompson werd geboren te Louisville (Kentucky). Hij groeide op in de Cherokee Triangle buurt in de Highlands en ging naar Louisville Male High School. Zijn ouders, Jack (overleden in 1952) en Virginia (overleden in 1999), trouwden in 1935. Door de dood van Jack werden hun drie zoons: Hunter, Davison en James opgevoed door hun moeder, een alcoholiste. Thompsons moeilijke jeugd en de invloed hiervan op zijn gedrag en de ontwikkeling van zijn misantrope wereldbeeld hebben weinig noemenswaardige literaire aandacht gehad.

Na vroege aanrakingen met de politie, waaronder een arrestatie in 1956 voor een o…Lees verder op Wikipedia