Boek
Nederlands

Kleine Beer, Grote Beer

Henri Van Daele (auteur), André Sollie (illustrator)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
"Dit boek is opnieuw een eenvoudig maar raak geschreven verhaal over Joris van vijf en zijn opa, met wie hij dik bevriend is. Samen hebben ze een heerlijke winter, met niet alleen het feest van Sinterklaas en Kerstmis; maar ook de gewone, dagelijkse voorvallen op school en in het huis van opa."
Onderwerp
Nieuwjaar, Grootouders
Titel
Kleine Beer, Grote Beer / Van Daele, Henri ; met tek. van Sollie, Andre
Auteur
Henri Van Daele 1946-2010
Illustrator
André Sollie
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1993
97 p. : ill.
ISBN
90-209-2120-7

Over Henri Van Daele

Henri van Daele (Zele, 15 november 1946 – Kalken, 20 december 2010) was een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

Van Daele studeerde pers- en communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent en werkte lange tijd als eindredacteur van het tijdschrift van de LBC. Sinds 1993 was hij voltijds schrijver.

Op 16-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste verhaal in de serie Vlaamse Filmpjes. Tijdens zijn studies schreef hij er nog een tiental en ook veel cursiefjes. Zo scherpte hij zijn pen. Uiteindelijk zou hij een indrukwekkend en gevarieerd oeuvre bij elkaar schrijven met meer dan 150 boeken voor kinderen en volwassenen. Vanaf 1976 werkte hij veel samen met illustrator Gregie De Maeyer.

Na een aantal avonturenverhalen en sprookjes begon hij in de jaren 80 met een reeks verhalen over zijn eigen kindertijd, die een kleurrijk beeld geven van het leven in een Vlaams dorp in de jaren 50. Hiermee was zijn naam voorgoed gevesti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties