Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

En ze leefden nog lang en gelukkig

Henri Van Daele (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
En ze leefden nog lang en gelukkig
×
En ze leefden nog lang en gelukkig En ze leefden nog lang en gelukkig
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bewerkingen van veertig bekende sprookjes als Sneeuwwitje, Blauwbaard en de Gelaarsde kat. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Bevat : Assepoester Duimpje De koning van de vogels Ali Baba De wolf en de zeven geitjes Het meisje met de zwavelstokjes De zes helpers Grote Klaas en Kleine Klaas De prinses op de erwt Koning Lijsterbaard Blauwbaard Doornroosje Het lelijke jonge eendje Roodkapje Sneeuwwitje en de zeven dwergen Prinses Muizenbont De gelaarsde kater De koning en de boer zonder zorgen De nieuwe kleren van de keizer Eenoogje, Tweeoogje en Drieoogje De gouden gans Vrouw Holle De jonge varkenshoeder Raponsje Het blauwe licht Hans en Grietje Het vrouwtje van Stavoren Het dappere tinnen soldaatje Tafeltje dek je De schone en het beest De Bremer Stadsmuzikanten Ezelsvel Het ganzenmeisje Gelukkige Hans Repelsteeltje De drie wensen De kikkerkoning De slimme boerendochter Het Raadsel Klein Duimpje en de reus
Titel
En ze leefden nog lang en gelukkig / door Henri van Daele ; met ill. van Thé Tjong-Khing
Auteur
Henri Van Daele 1946-2010
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2003 | Andere uitgaves
192 p. : ill.
Aantekening
De mooiste sprookjes opnieuw verteld
ISBN
90-5908-091-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

En ze leefden nog lang en gelukkig.. ...

...

In En ze leefden nog lang en gelukkig (Davidsfonds/Infodok, Leuven, 192 blz., 22,50 eur) vertelt jeugdauteur Henri van Daele veertig sprookjes na. Hij putte daarbij vooral uit de collecties van de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault. In het boek werden klassiekers opgenomen als Assepoes, Sneeuwwitje en Hans en Grietje naast minder bekende verhalen als Het vrouwtje van Stavoren en Gelukkige Hans . Van Daele hanteert een eigentijdse taal, maar doet geen poging om de oorspronkelijke sprookjes op te leuken of er een actuele' versie van te maken. Hij vertelt in een aangename, onderhoudende stijl, waardoor dit boek zowel geschikt is om zelf te lezen als om voor te lezen. En ze leefden nog lang en gelukkig is verzorgd uitgegeven, met mooie, kleurrijke illustraties van Thé Tjong-King, ook bekend van onder meer Vos en Haas . Een feestelijk sprookjesboek voor 5+.

Groot formaat bundel met veertig bewerkte Europese sprookjes als Sneeuwwitje, De drie wensen en de Gelaarsde kat. Thema: het goede overwint, het kwade wordt bestraft. Het originele concept blijft behouden ondanks toegevoegde elementen. Bondig beschreven gebeurtenissen in samengestelde zinnen; vlotte schrijfstijl. De combinatie van oude uitdrukkingen en begrippen met hedendaags taalgebruik verhoogt de leesbaarheid en zorgt voor een luchtige ondertoon. De vele gekleurde, soms paginagrote, illustraties zijn overzichtelijk en ondersteunen de tekst; gemoedsuitdrukkingen vormen een belangrijk element. Het gebruik van afsnijdingen en het spel van beschaduwing met veel zwart verhogen de geheimzinnige sfeer. Vloeiende dunne contourlijnen ondersteunen de herkenbaarheid. Gebonden uitgave met leeslint; voorin is een bronvermelding opgenomen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Henri Van Daele

Henri van Daele (Zele, 15 november 1946 – Kalken, 20 december 2010) was een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

Van Daele studeerde pers- en communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent en werkte lange tijd als eindredacteur van het tijdschrift van de LBC. Sinds 1993 was hij voltijds schrijver.

Op 16-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste verhaal in de serie Vlaamse Filmpjes. Tijdens zijn studies schreef hij er nog een tiental en ook veel cursiefjes. Zo scherpte hij zijn pen. Uiteindelijk zou hij een indrukwekkend en gevarieerd oeuvre bij elkaar schrijven met meer dan 150 boeken voor kinderen en volwassenen. Vanaf 1976 werkte hij veel samen met illustrator Gregie De Maeyer.

Na een aantal avonturenverhalen en sprookjes begon hij in de jaren 80 met een reeks verhalen over zijn eigen kindertijd, die een kleurrijk beeld geven van het leven in een Vlaams dorp in de jaren 50. Hiermee was zijn naam voorgoed gevesti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties