Boek
Meertalig

De mooiste van Heinrich Heine

Heinrich Heine (auteur), Koen Stassijns (samensteller)
* De hoogtepunten uit het oeuvre van Heinrich Heine * In een zeer verzorgde, gebonden editie Deze collectie heeft de bedoeling om de hoogtepunten uit het poëtisch oeuvre van de grootste dichters samen te brengen. Vaak wordt een geheel nieuwe vertaling opgenomen waarvoor de meest prominente vertalers uit Vlaanderen en Nederland worden aangezocht. De deeltjes verschijnen in een zeer verzorgde, handz
Titel
De mooiste van Heinrich Heine / samengebracht door Koen Stassijns ... [et al.]
Auteur
Heinrich Heine
Samensteller
Koen Stassijns
Taal
Meertalig, Duits, Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1998
159 p.
Aantekening
Gedichten in het Duits en het Nederlands
ISBN
90-209-3335-3

Over Heinrich Heine

Christian Johann Heinrich Heine (Düsseldorf, 13 december 1797 - Parijs, 17 februari 1856) was een Duitse dichter van Joodse afkomst. Hij werd geboren als Harry Heine, maar liet zich in 1825 Luthers dopen onder de naam Heinrich Heine. Een meer innerlijke band met het geloof kreeg hij echter pas toen hij aan het eind van zijn leven verlamd op zijn ziekbed in Parijs lag, waar hij sinds 1831 in zelfgekozen ballingschap woonde. Hij ligt begraven op de begraafplaats van Montmartre.

Heine behoorde tot de Romantiek en maakte vele ironische en spitsvondige gedichten die ook tegenwoordig nog mensen aanspreken. Hij werkte soms samen met zijn tijdgenoot Karl Marx.

Innerlijk was Heine een tegenstrijdig mens, enerzijds voelde hij zich Duitser, anderzijds wereldburger; dezelfde soort dubbele gevoelens had hij ook ten aanzien van het jodendom en de romantiek.

Beroemd is zijn uitspraak "dort wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen" ("waar m…Lees verder op Wikipedia

Suggesties