Boek
Nederlands

Jubelientje krijgt jonkies

Hans Hagen (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Jubelientje krijgt jonkies
×
Jubelientje krijgt jonkies Jubelientje krijgt jonkies
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De hond Woepie komt bij Jubelientje en haar oma logeren. Ze krijgt jonkies! Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Honden, Grootouders
Titel
Jubelientje krijgt jonkies
Auteur
Hans Hagen 1955-
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2009
96 p. : ill.
ISBN
9789045109763

Besprekingen

Suus, de vriendin van Jubelientjes oma is gevallen en moet naar het ziekenhuis. Haar hondje Woepie is echter drachtig en zal binnenkort een nestje hebben, dus vraagt Suus aan oma om voor Woepie te zorgen. Jubelientje is door het dolle heen. Er komt een nest van vier puppies, maar eentje wordt door de moeder verstoten. Oma en Jubelientje brengen de puppy nog naar de dierenarts, maar het beestje haalt het niet. Jubelientje ondervindt al gauw dat voor puppies zorgen niet zo eenvoudig is. Wanneer Suus uit het ziekenhuis wordt ontslagen, komt ze logeren tot ze weer beter is. Maar dan is het tijd voor Suus om terug naar huis te gaan met Woepie en de puppies. Jubelientje moet opnieuw afscheid nemen. Gelukkig heeft oma nog een verrassing voor haar in petto.
Jubelientje krijgt jonkies is net zoals de andere boeken in diezelfde reeks van Hans Hagen opgebouwd in korte hoofdstukjes, met vrij korte zinnen. De illustraties en de tekst vullen elkaar goed aan en bovendien zijn er stukjes in…Lees verder
Jubelientje en haar oma krijgen de hond van oma's zieke vriendin te logeren. En wat het helemaal spannend maakt, is dat Woepie jonkies moet krijgen. Jubelientje geniet, vooral als de kleintjes eenmaal geboren zijn. Ze wil zelf eigenlijk wel zo'n lief hondje hebben. Opnieuw een deeltje in de populaire Jubelientje-serie, waarvan 'Jubelientje en haar liefste oma' de Vlag en Wimpel won in 1992. In 22 korte verhaaltjes, waaronder twee strips, wordt het wel en wee van Jubelientje met de hondjes geschetst. De in vrolijke kleuren geschilderde pentekeningen maken het boekje, samen met het oranje omslag waarop Jubelientje met de puppies prijkt, tot een aantrekkelijk geheel. Tekst en illustraties zijn sterk verweven met elkaar. Dat komt ook door de getekende woordgrapjes en zelfgeschreven briefjes van Jubelientje, die vooral kinderen zullen aanspreken die beginnen met lezen en schrijven. Kortom, een geslaagd boekje van de schrijver die vaak in de prijzen valt. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf le…Lees verder

Jubelientje krijgt jonkies

 
'Jubelientje krijgt jonkies' is een nieuw boekje met Jubelientje in de hoofdrol. Leuk is dat Jubelientje blijkbaar geschikt is voor allerhande boekvormen. Deze keer hangen de verhalen samen rond het hondje dat bij oma komt logeren omdat een vriendin van haar naar het ziekenhuis moet. Jubelientje vindt het geweldig, want Woepie krijgt jonkies. Dat daar zoveel rond te doen is, dat wist Jubelientje helemaal niet.
De tekst bestaat uit korte hoofdstukken die in een eenvoudige taal geschreven zijn en leuk geïllustreerd met levendige, vrolijke pentekeningen, soms in stripvorm. Tekst en illustraties zijn sterk verweven met elkaar. Het onderwerp spreekt aan en is op een subtiele en grappige manier uitgewerkt. We maken opnieuw kennis met de ongebreidelde fantasie, kinderlijke logica en het onstuitbare enthousiasme van Jubelientje. Oma gaat er binnen zekere grenzen in mee. Een vrolijk en humoristisch boek om voor te lezen vanaf vijf jaar of om zelf te lezen vanaf acht jaar. Verzorg…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties