Boek
Nederlands

Rikki en Anni

+1
Rikki en Anni
×
Rikki en Anni Rikki en Anni
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Konijn Rikki doet heel veel moeite om indruk te maken op zijn soortgenote Anni. Prentenboek met paginagrote illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Rikki en Anni
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044800326 (hardback)

Besprekingen

Rikki voelt rare kriebels in zijn buik als hij Anni ziet. Hij verschuilt zich achter een boom en kijkt hoe ze hinkelt en touwtje springt op het pleintje. Hij droomt dat hij haar vriendje is en fluistert zachtjes haar naam in het gras. "Anni..." Ze vindt me zeker stom, denkt hij. Misschien vindt ze mijn broek te kort. Misschien vindt ze me niet stoer genoeg. Of te dom. Of misschien wil ze liever een geheimzinnig konijn dat ze nog kan ontdekken. Verkleed als Zorro wil Rikki indruk maken op Anni. En dat lukt hem. "Help, een monster!" schreeuwt ze, rent weg en struikelt over een tak. Het ijs is gebroken. "Anni, wil jij met mij... morgen misschien... samen een wandelingetje maken?" Vraagt hij giechelend.
In 1998 won Guido van Genechten de Prijs van de Stad Hasselt met het boek Rikki rond hetzelfde personage. Konijn Rikki is anders dan de andere konijnen: één oor hangt slap en het andere staat rechtop. De gekste trucjes bedacht hij om zijn oor recht te krijgen en bij de anderen…Lees verder
Als Rikki, het konijn, soortgenoot Anni ziet, krijgt hij rare kriebels in de buik. Hij moet iets verzinnen om indruk op haar te maken. Prentenboek met illustraties die de pagina's vullen, eenvoudig maar krachtig belijnd, royaal van opzet en zonder tierlantijnen. Ze zijn wat vlekkerig geschilderd op fijnmazig ruitjespapier dat hier en daar doorschemert en een grappig effect geeft. Fris kleurgebruik met veel warme geel/oranje tinten. De kleine blokjes tekst boven of onder aan de pagina vormen een geheel met de tekeningen en bestaan uit meestal enkelvoudige zinnetjes. Eenvoudig en begrijpelijk taalgebruik, gedrukt in een schreefloze letter. Harde kaft met tekening van de twee konijnen in kleur. De binnenplatten ogen vrolijk met grote witte bloemen tegen een groene achtergrond. Een lief, onschuldig konijnenverhaaltje over verliefd zijn, maar jezelf blijven. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max