Boek
Nederlands

Max en de maan

+1
Max en de maan
×
Max en de maan Max en de maan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Max geniet van de zon, maar als hij gaat slapen schijnt de maan. Prentenboek met eenvoudige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Maan, Slapen gaan
Titel
Max en de maan
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[18] p. : ill.
ISBN
9789044806939

Besprekingen

Het kleine dasje Max is altijd vrolijk als de zon schijnt. Maar na een hele dag zonneschijn wordt de zon moe en Max ook. Wanneer Max zijn pyjama heeft aangedaan staan er duizenden sterren aan de hemel, die samen met hem wachten op de maan. Wanneer de maan er is, vertelt ze Max dat hij zijn nachtlampje uit kan doen. Max gaat heerlijk slapen bij het licht van de maan. Maar van al dat schijnen wordt de maan natuurlijk moe. En als Max wakker wordt is de zon er weer. Lief, aandoenlijk verhaaltje waarin peuters zich prima kunnen herkennen. De vrolijke kleurenillustraties zijn bekend van de vorige drie deeltjes uit deze serie. Ze vullen de tekst goed aan en beslaan een dubbele pagina. De toegankelijke tekst in een quasi-schrijfletter laat zich goed voorlezen en beslaat ca. 10% van het verhaal. Het dikke, glanzend papier is heel geschikt voor de doelgroep om zelf door het boek te bladeren. Op de omslag ligt Max met zijn knuffel in bed terwijl hij naar de maan kijkt. Geschikt om voor te lezen …Lees verder

Max en de maan

Guido van Genechten heeft de peuterwereld al heel wat toffe uitgaven bezorgd, denken we maar aan 'Het grote billenboek' en 'Kleine kangoeroe', vorig jaar in Nederland nog uitgeroepen tot beste prentenboek van het jaar. Je kan voor of tegen Van Genechten zijn: zijn stijl wordt niet door iedereen gewaardeerd. Sommigen vinden zijn vaak schijnbaar onafgewerkte tekeningen niet om aan te zien, anderen vallen dan weer juist voor dat lekker naïeve. Eén ding staat vast: hij weet als geen ander de thema’s uit het peuterleven weer te geven. Dat maakt zijn prentenboeken vaak zo aantrekkelijk. De Max-reeks valt volgens mij te klasseren onder de minder geslaagde exploten van ’s mans teken- en schrijftalent. Eerst en vooral kan je je al afvragen wat Max juist is: een beer, een hond? In ieder geval wordt Max zoals ieder levend wezen geconfronteerd met het telkens weerkerende verschijnsel van dag en nacht. Uiteraard is Max een flinke jongen die braaf en welgezind naar bed gaat, in de blijde wetenschap…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max