Boek
Nederlands

Klein wit visje diep in de zee

Klein wit visje diep in de zee

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Klein wit visje vraagt zich af hoe diep de zee is. De kwalletjes, de goudvis en andere zeedieren waarschuwen hem, maar Klein wit visje gaat steeds dieper. Tot het ineens heel erg koud en donker is. Hoe komt hij nu terug? Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Verdwalen
Titel
Klein wit visje diep in de zee / tekst en illustraties Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[20] p. : ill.
ISBN
9789044836530 (hardback)

Besprekingen

Klein wit visje vraagt zich af hoe diep de zee is. 'Heel diep', zeggen de kwalletjes, 'blijf jij maar lekker hier'. Maar klein wit visje is nieuwsgierig en duikt langs het goudvisje, het schildpadje en de inktvis steeds dieper de zee in. Maar in de diepste diepte is het zo donker en koud dat hij bijna niets meer ziet. Gelukkig is daar de lantaarnhengelvis die hem helpt de weg naar huis en naar zijn vriendjes te vinden. Vierkant prentenboek voor jonge peuters waarin op eenvoudige wijze het begrip durf en moed wordt uitgelegd. De over twee pagina's verdeelde illustraties zijn duidelijk en simpel, waarbij elk dier zijn eigen heldere kleur heeft die mooi afsteekt op de zwarte achtergrond. Heel knap zijn bij alle zeedieren de gezichtsuitdrukkingen weergegeven. Het verhaaltje is eenvoudig en duidelijk en er valt genoeg te zien in het boek om samen met het kind over te praten. Een van de meerdere prachtige prentenboeken over het kleine witte visje; een aanwinst in de serie. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max