Luisterboek
Nederlands
Geronimo Stilton (ik-figuur) vindt een muziekdoos die hem via een gouden trap door zeven fantasielanden voert. Samen met Prulletje Pad probeert hij een feee͏̈nkoningin te redden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Muizen
Titel
Fantasia. [1]
Auteur
Geronimo Stilton
Verteller
Warre Borgmans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Nel regno della fantasia
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2011
2 cd's
ISBN
9789054617990

Besprekingen

Fantasia: kijk- en luisterboek is in feite niets anders dan een afgeleide van Geronimo Stiltons populaire boek Fantasia. Het enige verschil is dat het volledige verhaal nu voorgelezen wordt op drie cd’s. De cover, vormgeving, krasplaten, informatiepagina’s en gouden glitterelementen werden volledig behouden.
Geronimo komt via een magisch muziekdoosje terecht in zeven verschillende rijken: dat van de heksen, zeemeerminnen, draken, aardmannetjes, kabouters, reuzen en feeën. Prulletje Prulschrijver is tijdens zijn bezoek de officiële gids; hun doel is de feeënkoningin te bevrijden. Onderweg komen ze allerlei vreemde figuren tegen: de regenboogdraak, een huiskameleon, de kabouterkoning, prinses Drakelijntje… Deze bonte stoet zal Geronimo helpen om zijn doel te bereiken.
Het boek bestaat enerzijds uit enkele informatiepagina’s en anderzijds uit een opbergvak met de drie cd’s erin.
De informatiepagina’s zijn opgebouwd volgens een vast stramien. Eerst krijgt de…Lees verder
Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de Vlaamse acteur Warre Borgmans. De muis Geronimo Stilton vindt op zolder een muziekdoos. Deze leidt hem naar een gouden trap, die hem door zeven fantasielanden voert om, met hulp van pad Prulletje Prulschrijver en de muziekdoos, te proberen de feeënkoningin te bevrijden. Fantasieverhaal waarin sprookjes, legendes, mythologische en historische verhalen herkenbaar zijn. De rode draad is vriendschap. De vlot lopende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. Het boek werd verkozen tot Het Mooiste Kinderboek Aller Tijden (2008) en werd bekroond met de Karel Verleyenprijs 2008 (7-9 jaar). Borgmans leest het verhaal vlot, goed verstaanbaar met veel inlevingsvermogen. De door hem gebruikte stemmetjes en bijpassende geluidseffecten maken er een dynamisch luisterverhaal van. Vanaf september 2011 reist de schrijver van de vele spannende en succesvolle kinderboeken met zijn voorstelling 'Fantasia, de giga grote muisical'** door Neder…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties