Boek
Nederlands

Houd de dief!

Geert De Kockere (auteur), Tom Schoonooghe (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Pier is een dief die ervan droomt om koning te zijn en daarom achtereenvolgens een kroon, mantel, staf en zelfs een troon steelt. Prentenboek met bijzondere illustraties in acryl. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Titel
Houd de dief! / Geert De Kockere ; met prenten van Tom Schoonooghe
Auteur
Geert De Kockere
Illustrator
Tom Schoonooghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2000
[36] p. : ill.
ISBN
90-5838-067-X 9789058380678 (hardback)

Besprekingen

Pier is een snelle dief die zich steeds onder de grond weet te verstoppen. Hij droomt ervan koning te zijn zodat de mensen voor hem zullen buigen en van hem zullen houden. Hij steelt achtereenvolgens een kroon, een mantel en een staf maar de mensen herkennen Pier telkens en rennen achter hem aan. Als Pier een troon steelt en er in vol ornaat op gaat zitten, kunnen de mensen hem eindelijk pakken en hem straffen. Het verhaal heeft een eenvoudige, terugkerende opbouw die enigszins voorspelbaar wordt. Blikvangers van dit prentenboek in oblongformaat zijn de experimentele schilderijen in acryl. Ze vallen op door hun compositie, met kleine figuurtjes in ruime decors, in combinatie met collages of in vrije schikking. De tekst, die in en om de illustraties is gedrukt in een typeletter en soms op een witte naastliggende pagina, kunnen kinderen na een jaar leesonderwijs zelf lezen. Kijken en vertellen kan vanaf ca. 5 jaar. Mooie schutbladen.

Over Geert De Kockere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Photo Dante

Geert De Kockere (Tielt, 18 mei 1962) is een Vlaamse schrijver. Hij schrijft vooral kinderboeken.

Biografie

Geert De Kockere studeerde voor onderwijzer, maar werd later beroepsjournalist. Zo werkte hij onder meer voor De Standaard-Het Nieuwsblad. Hij werkte mee aan de tijdschriften Dopido, Doremi, Zonnekind, Kokodi en Knuffel. Hij was bijna twintig jaar hoofdredacteur van Klap en Kits.

In 1989 debuteerde hij met een bundel kindergedichten: Vingers in de jam, uitgegeven bij Lannoo. In 1990 richtte hij de vzw Pigmalion op: een productiehuis dat kunstzinnige projecten realiseert. In 1991 maakte hij voor uitgeverij De Eenhoorn het kinderboek Puntje puntje puntje. Ondertussen publiceerde hij al meerdere verhalen en dichtbundels voor alle leeftijden. Daarnaast verzorgde hij ook het poëziegedeelte van het kunstproject Gezicht in zicht, dat twee jaar lang door Vlaanderen reisde. In 1999 maakte hij samen met be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties