Boek
Duits

Die Verwandlung

Franz Kafka (auteur), Vladimir Nabokov (commentator)
Bij het ontwaken merkt een jongeman dat hij veranderd is in een reusachtig insekt. Deze metamorfose leidt tot dramatische verwikkelingen. Met uitgebreid commentaar.
Titel
Die Verwandlung / Franz Kafka ; met comment. van Vladimir Nabokov
Auteur
Franz Kafka
Commentator
Vladimir Nabokov
Taal
Duits
Uitgever
Frankfurt am Main: Fischer Taschenbuch, 2001
108 p. : ill.
ISBN
3-596-25875-8

Andere talen:

Besprekingen

Gregor, een ijverige jonge vertegenwoordiger die nooit ziek is geweest, wordt op een morgen wakker en is veranderd in een kever. Dit beroemde verhaal van de Tsjechische auteur Franz Kafka is in allerlei bewerkingen beschikbaar voor scholieren en studenten, maar dit is de onverkorte oorspronkelijke tekst, maar dan wel voorzien van uitgebreide toelichtingen en woordverklaringen. Heruitgave in de reeks Suhrkamp Basisblibliothek voor scholieren en studenten, met 60 blz. achtergrondinformatie en woordverklaringen. Pocket; kleine druk.

Over Franz Kafka

Franz Kafka (Praag, 3 juli 1883 – Kierling, 3 juni 1924) was een Duitstalige schrijver die wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs van de twintigste eeuw. Zijn werk kreeg vooral na zijn dood een grote invloed op de westerse literatuur.

Kafka was aanvankelijk een staatsburger van Oostenrijk-Hongarije en meer in het bijzonder van de provincie Bohemen. Hij groeide op in de Duitstalige Joodse gemeenschap van Praag. Na het uiteenvallen van het Habsburgse keizerrijk en de oprichting van de Eerste Tsjecho-Slowaakse Republiek in 1918 werd Bohemen bij die staat gevoegd en zodoende werd Kafka een Tsjecho-Slowaaks staatsburger. Hij verbleef ook enige tijd in Berlijn, de hoofdstad van de Weimarrepubliek. Dat maakte hem tot een typische Duitstalige en Midden-Europese auteur die niet gekoppeld kan worden aan een specifiek land. De benoeming van Kafka als 'Tsjechisch' auteur is daarom historisch incorrect omdat zijn taal niet Tsjechisch was en de staat Tsjechië niet beston…Lees verder op Wikipedia