Boek
Nederlands

Dribbel naar het museum

Eric Hill (auteur)

Dribbel naar het museum

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dribbel gaat met zijn moeder en zijn vriendje Tom de krokodil naar het museum. Ze zien bijzondere dingen zoals een enorm fossiel en beschilderde maskers en schilden. Maar waar is Dribbel gebleven? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Museums
Titel
Dribbel naar het museum
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Find Spot at the museum
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2017
[16] p. : ill.
ISBN
9789000357673 (hardback)

Besprekingen

Dribbel brengt samen met zijn moeder en vriendje Tom een bezoek aan het museum. Maar dan zien ze Dribbel opeens niet meer! Vrolijk vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en diverse flapjes waar achter gekeken kan worden. De flappen zijn van dunner karton en in vorm gesneden van bv. een hek, een Afrikaans schild of een Egyptische graftombe. Zo wordt het zoeken nog leuker. Het eerste verhaal van Eric Hill (1927-2014) over het wereldberoemde hondje, 'Waar is Dribbel?', verscheen in 1980. Deze nieuwe uitgave is op dezelfde wijze opgebouwd: de peuter gaat mee op zoek en ziet achter de flapjes leuke verrassingen. De tekst bestaat steeds uit een enkele uitroep of vraag die het jonge kind rechtstreeks aanspreekt, bijvoorbeeld: 'Wow, een wolharige mammoet!' of 'Maar waar is Dribbel?' Het verhaal is eenvoudig en herkenbaar en er is een educatief element toegevoegd dat kinderen leert wat er mogelijk te zien is in een museum. Sommige gebruikte woorden/ begrippen zijn moeilij…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.