Nadat een longarts een verband ontdekt heeft tussen een geneesmiddel en een aantal sterfgevallen wordt ze aan alle kanten tegengewerkt in haar strijd om de waarheid aan het licht te brengen.
Titel
La fille de Brest / regie Emmanuelle Bercot ; scenario Emmanuelle Bercot [e.a.]
Regisseur
Emmanuelle Bercot
Naar het werk van
Irène Frachon 1964-
Acteur
Sidse Babett Knudsen Benoît Magimel
Taal
Frans
Uitgever
September Film, 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
128 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op het boek Mediator 150 mg van Irène Frachon
EAN
8718836863677
mooov

Besprekingen

Frans drama van Emmanuelle Bercot (La tête haute; Polisse) met Sidse Babett Knudsen (Borgen) en Benoît Magimel. Bercot vertelt het verhaal van Irène Franchon, longarts in Brest, die in 2009 een verband ontdekt tussen een aantal sterfgevallen en een medicijn dat al dertig jaar op de markt is. Ze ondervindt veel tegenstand van het machtige farmaciebedrijf en treft onder haar collega's zowel medestanders als tegenstanders. De zaak wordt een nationaal schandaal als Le Figaro zich ermee gaat bezighouden. De recensenten geven 2-4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 13-7-'17) noemt het een 'veredelde tv-film (...) ambachtelijk verteld, nooit meeslepend.' Coen van Zwol (NRC 11-7-'17) echter ziet een 'procedural' met een sterke hoofdpersoon: 'La Fille de Brest durft bewonderenswaardig diep te graven in taaie, complexe materie en houdt dat interessant: een hele prestatie.'

Over Emmanuelle Bercot

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Emmanuelle Bercot (Parijs, 6 november 1967) is een Franse filmregisseuse, scenarioschrijfster en actrice.

Biografie

Emmanuelle Bercot werd in 1967 geboren in Parijs. Na haar studies ging ze naar de dansschool Serge Alzetta en de École du spectacle waar ze de wereld van het theater ontdekt. Ze volgt lessen aan de theateracademie Cours Florent en bij La fémis. Bij deze laatste maakte ze de korte documentaire True Romanès en twee kortfilms, Les Vacances en als afstudeerproject La Puce. In 2001 schrijft, regisseert en acteert Bercot in de film Clément, die geselecteerd wordt op het filmfestival van Cannes in de sectie Un certain regard. In 2012 wordt ze genomineerd voor de César voor beste origineel script voor de film Polisse. Haar film La Tête haute werd gekozen als de openingsfilm op het filmfestival van Cannes 2015.

Filmografi…Lees verder op Wikipedia