Boek
Nederlands

Het glazen hotel : roman

Emily St.John Mandel (auteur), Maaike Bijnsdorp (vertaler), Lucie Schaap (vertaler)
+1
Het glazen hotel : roman
×
Het glazen hotel : roman Het glazen hotel : roman

Het glazen hotel : roman

Emily St.John Mandel (auteur), Maaike Bijnsdorp (vertaler), Lucie Schaap (vertaler)
Genre:
‘Het glazen hotel’ van Emily St. John Mandel, een troostrijk en revolutionair roman aldus ‘the Atlantic’, verschijnt nu, na het prijswinnende ‘Station Elf’ uit 2014. Er wordt een doodsbedreiging gegrift in de glazen muur van een vijfsterrenhotel op een eiland voor de kust van British Columbia. In Amerika stort een gigantisch ponzifraudesysteem in, met verstrekkende gevolgen voor ontelbare mensen.
Titel
Het glazen hotel : roman
Auteur
Emily St.John Mandel
Vertaler
Maaike Bijnsdorp Lucie Schaap
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The glass hotel
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2020
324 p.
ISBN
9789025453923 (paperback)

Besprekingen

Parallellen met een pandemie

De nieuwe roman van de Canadese schrijver Emily St. John Mandel heeft veel gemeen met haar doorbraakroman over een verwoestende pandemie, zoals een hoofdrol voor toeval. Vooral de spannende structuur maakt van beide boeken een fascinerende leeservaring.

 

'Twee weken voor het einde van de commerciële luchtvaart vloog Miranda van New York naar Toronto.' Aldus de openingszin van een van de hoofdstukken van Station Elf (Station Eleven) van de Canadese schrijver Emily St. John Mandel. Het is een zin die sinds enkele maanden een geheel andere klank heeft dan bij het verschijnen van deze roman in 2014.

 

De kern van Station Elf, gelukkig nog altijd verkrijgbaar, wordt gevormd door een uiterst dodelijke griepepidemie en de nasleep daarvan. Deze roman, waarmee Mandel na drie eerdere boeken internationaal doorbrak, is qua structuur uitgesproken uitdagend. Hij beslaat een periode van ruim twintig jaar, waarbinnen voortdurend heen en weer wordt gesprongen in de tijd. Dat vergt een zekere concentratie van de lezer, maar de beloning is ernaar. Onthullingen uit het verleden en vooruitwijzingen naar de toekomst zorgen voor een prachtig opgebouwde en voortdurend toenemende spanning.

 

Onlangs…Lees verder

Suggesties