Boek
Nederlands

Aeneas en Dido

Ed Franck (bewerker), Publius Vergilius Maro (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Aeneas en Dido is het verhaal van een versmade liefde. De fatale botsing tussen liefde, noodlot en plicht krijgt in dit vierde boek van Aeneïs van Vergilius een dramatische ontknoping. Ed Franck heeft deze brok klassieke wereldliteratuur herwerkt tot een adembenemend verhaal vol leesgenot.
Onderwerp
Liefde
Titel
Aeneas en Dido / bew. Franck, Ed ; vrij naar Vergilius
Bewerker
Ed Franck
Auteur
Publius Vergilius Maro
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 1996
69 p.
ISBN
90-317-1103-9

Over Ed Franck

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Geert Renckens

Ed Franck, geboren als Eddy Vrancken (Beringen, 27 juli 1941), is een Vlaams jeugdauteur. Hij brengt sinds halverwege de jaren tachtig boeken uit en zijn werk viel in Vlaanderen verschillende malen in de prijzen.

Biografie

Ed Franck bracht zijn jeugd door met zwerven langs de boorden van de Maas en op de verwilderde ophogingen langs het Albertkanaal. Hij groeide op in een groot gezin met dertien kinderen. Reeds als kind was hij een boekenwurm, en vanuit zijn belangstelling werd hij leraar Engels en Nederlands. In 1996 heeft hij het onderwijs verlaten om fulltime schrijver te worden.

Franck is een veelzijdig schrijver. Hij pakt bewust verschillende genres aan om clichés te vermijden en grenzen te verkennen: poëzie, liederen, historische romans, dagboeken, detectives, hervertellingen van klassiekers, vertalingen, heldensagen. Vanuit zijn fascinatie voor taal heeft elk boek een eigen stem. Dit combineert hij met psychol…Lees verder op Wikipedia