Boek
Nederlands

Klas op stelten

Dirk Nielandt (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
+1
Klas op stelten
×
Klas op stelten Klas op stelten
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Andy V. heeft een groot geheim: hij kan zich in het lichaam van iemand anders verplaatsen. Hij kan dan beslissen wat die andere persoon moet doen, zonder dat die er iets van weet. Maar gaat dat wel altijd goed? Met veel illustraties en ballonstrips. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Klas op stelten
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2015
85 p. : ill.
ISBN
9789059085336 (hardback)

Besprekingen

Andy V. lijkt een heel gewone jongen. Hij woont in een gewone straat, in een gewoon huis en hij heeft een gewone kamer. Maar Andy V. heeft een speciale gave: hij kan zich in het lichaam van een ander verplaatsen. Dat lijkt heel leuk en Andy V. maakt er ook graag gebruik van. Zo krijgt hij lekker vaak zijn zin en kan hij iedereen voor de gek houden. Zijn oma is de enige die dit weet, verder mag niemand het weten. Het gaat allemaal goed totdat er een gemene meester op school komt. Dit verhaal pakt de lezer al vanaf het begin. De geestige zwart-wittekeningen spreken voor zich en prikkelen de nieuwsgierigheid van de lezer. Het boek bestaat uit veel stripachtige tekeningen met daarnaast een aantal bijpassende zinnen die de lezer steeds meenemen naar de volgende pagina. Een luchtige en vrolijke mix van een leesboek en een ballonstrip, geschreven met de bedoeling om het lezen laagdrempelig te maken voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Het supergeheime leven van Andy V. Klas op stelten

In deze nieuwe reeks speelt Andy V. de hoofdrol. Hij heeft een speciale gave: hij kan zich onzichtbaar maken. Blijkbaar heeft hij dit van zijn opa geërfd. Jammer genoeg bleef die langer dan tien minuten in deze toestand, zodat de onzichtbaarheid onomkeerbaar werd. Andy ziet voorlopig enkel het leuke van zijn talent in en kan zo ongezien de klas op stelten zetten. Niet dat hij dit doet om de lastige leerling te zijn, wel omdat Andy ontdekt dat de vervanger van de meester niet is wie hij lijkt te zijn. Andy’s opa wordt immers gevangen gehouden door meester Berk. Andy wordt gedwongen om mee te helpen bij een bankoverval. Als beloning zou hij zijn opa terugkrijgen. De jongen beraamt een plan om meester Berk zelf in de val te laten lopen. Natuurlijk met succes. En met opa ... komt het dankzij Andy uiteraard ook nog helemaal goed.

Een leuk, grappig en spannend beeldverhaal (combinatie van strip en leesboek) dat ideaal is voor minder sterke lezers, maar zeker ook om het leesple…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties