Dvd
Meertalig

Narcos. Mexico, Season 1

Diego Luna (acteur), Michael Peña (acteur), Tenoch Huerta (acteur)
Begin jaren 1980 moderniseert Miguel Ángel Félix Gallardo de Mexicaanse drugshandel en sticht het Guadalajarakartel. Ongeveer tegelijkertijd verhuist undercoveragent Enrique ‘Kiki’ Camarena met zijn vrouw en zoontje van Californië naar Guadalajara waar hij voor de Amerikaanse DEA de drugsbestrijding gaat professionaliseren.
Titel
Narcos. Mexico, Season 1
Acteur
Diego Luna Michael Peña Tenoch Huerta
Taal
Meertalig
Uitgever
Just Entertainment, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
10 x ca. 60 min.
Aantekening
Afwisselend Engels en Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands Netflix productie
EAN
8711983969421

Besprekingen

Het vierde seizoen* van de Amerikaanse tv-serie ‘Narcos’ heeft een eigen titel, ‘Narcos: Mexico’ en staat los van de eerste drie seizoenen die zich afspeelden in Colombia. Het verhaal begint in de jaren 1980 als Miguel Ángel Félix Gallardo (Diego Luna) de Mexicaanse drugshandel organiseert en moderniseert en het Guadalajarakartel sticht. ‘Félix’ krijgt al snel de bijnaam ‘El padrino’ (de peetvader). Ongeveer tegelijkertijd verhuist undercoveragent Enrique ‘Kiki’ Camarena (Michael Peña) met zijn vrouw en zoontje van Californië naar Guadalajara waar hij voor de Amerikaanse DEA de drugsbestrijding gaat professionaliseren. Dat blijkt al snel een zeer gevaarlijke opdracht. Merijn de Waal (NRC 16-11-’18) schrijft dat de serie hetzelfde beproefde recept volgt als Narcos: er is nog steeds veel en spectaculair geweld, maar de serie is ook cynischer en minder romantisch en gaat dieper in op de nauwe banden tussen onder- en bovenwereld. Tien afleveringen.

Over Diego Luna

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maximilian Bühn

Diego Luna Alexander (Mexico-Stad, 29 december 1979) is een Mexicaans acteur. Hij is zoon van de scenograaf Alejandro Luna en van de stiliste Fiona Alexander. Zij overleed toen Diego Luna twee jaar oud was. Hij werd opgevoed door zijn vader.

Diego Luna begon zijn carrière bij de film toen hij elf jaar oud was, met een rol in de korte film El último fin de año. In het jaar daarna acteerde hij naast Gael García Bernal in zijn eerste telenovela (een Latijns-Amerikaans soapgenre): El abuelo y yo. Gedurende de jaren negentig bleef hij afwisselend voor film en voor televisie acteren. In 2001 brak hij als filmacteur internationaal door in de film Y tu mamá también, waarin hij de rol van Tenoch Iturbide speelde. Voor deze rol won hij samen met Gael García Bernal, die ook hier zijn tegenspeler was, in dat jaar de Marcello-Mastroianniprijs bij het Filmfestival Venetië. Sindsdien speelde hij behalve in Mexicaanse ook in Amerikaanse en in Spaanse films, samen…Lees verder op Wikipedia