Makkelijk lezen
Nederlands

Robinson Crusoë

Daniel Defoe (auteur)
+1
Robinson Crusoë
×
Robinson Crusoë Robinson Crusoë

Robinson Crusoë

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Robinson Crusoe (ik-figuur) komt tijdens een reis op zee in een zware storm terecht. Hij spoelt aan op een onbewoond eiland. Daar moet hij zien te overleven. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Eilanden, Overleven
Titel
Robinson Crusoë
Auteur
Daniel Defoe
Uniforme titel
Robinson Crusoe [jeugd]
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Robinson Crusoe
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2007
81 p.
ISBN
9789086960309

Besprekingen

Robinson Crusoe (ik-figuur) komt tijdens een reis op zee in een zware storm terecht. Hij spoelt aan op een onbewoond eiland, aan de andere kant van de wereld. Hij moet zich helemaal alleen in leven zien te houden. Eigenlijk bevalt het leven op het eiland hem best goed, tot hij ontdekt dat er menseneters zijn. 'Robinson Crusoe' van Daniel Defoe is een van de bekendste avonturenverhalen uit de geschiedenis. Voor deze uitgave in de serie Wereldverhalen*, een nieuwe serie van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, werd het verhaal herschreven in eenvoudige taal. Het boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen, wat wil zeggen dat het geschikt is voor kinderen en volwassenen met leesproblemen. Een geslaagde bewerking in heldere, toegankelijke taal. Nadeel is alleen dat het verhaal zelf ook vereenvoudigd is: de ik-figuur verandert erg snel van gedachten en ook zijn gevoelens blijven erg oppervlakkig. Het verhaal is in de eerste plaats op het avontuur gericht. Het boek is niet geïllustreerd. Op het o…Lees verder

Over Daniel Defoe

Daniel Defoe (1660 - 24 april 1731), geboren als Daniel Foe, was een Engels schrijver, journalist en spion en wordt wel beschouwd als één der grondleggers, zo niet de grondlegger, van de Engelse roman. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken Robinson Crusoe (1719) en The Fortunes and Misfortunes of the Famous Moll Flanders (1722). Zijn oeuvre omvat meer dan 350 titels.

Biografie

Daniel Defoe werd geboren als Daniel Foe, waarschijnlijk in Stoke Newington nabij Londen. Later voegde hij zelf het mooiklinkende de tussen zijn naam. Defoe was een beroemd schrijver van politieke vlugschriften, journalistieke artikelen en romans.

Zijn ouders waren afgescheiden Presbyterianen. Hij kreeg onderwijs in de afgescheiden academie van Stoke Newington. Na het verlaten van de school ging hij in zaken, maar ging na een aantal jaren door onfortuinlijk handelen bankroet. Hij huwde in 1684 met Mary Tu…Lees verder op Wikipedia