Luisterboek
Nederlands
Kirsch, miljardair en wetenschapper die zijn tijd ver vooruit is, besluit zijn laatste ontdekking aan de wereld te presenteren in het Guggenheim Museum in Bilbao.
Titel
Oorsprong
Auteur
Dan Brown
Verteller
Casper Gimbrère  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Origin
Uitgever
Weesp: Thinum audioboekproducties, 2018
2 cd's
Speelduur
17 uur 18 min
Aantekening
Integrale editie
ISBN
9789024577941

Andere formaten:

Besprekingen

Luisterversie van 'de nieuwe Dan Brown'*, de opvolger van 'Inferno' (2013) en de vijfde thriller met in de hoofdrol Robert Langdon, de Amerikaanse professor in de kunstgeschiedenis en symbolenleer. Langdon bezoekt op uitnodiging van Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist, een avond in het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao. Kirsch zal een hightech ontdekking onthullen die de wetenschap voor altijd zal veranderen. Wanneer een machtige vijand Kirsch het zwijgen wil opleggen, moet Langdon in Madrid, Barcelona, Sevilla en Bilbao op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Hij wordt geholpen door de elegante museumdirecteur Ambra Vidal. Moderne kunst en innovatieve technologie spelen een belangrijke rol in het verhaal.

Over Dan Brown

Dan Brown (Exeter (New Hampshire), 22 juni 1964) is een Amerikaans schrijver van thrillerfictie, voormalig popzanger en pianist en het meest bekend van De Da Vinci Code. Zijn boeken behoren tot het genre fact fiction (faction), waarbij een verzonnen verhaal wordt verteld met een historische en wetenschappelijke achtergrond. Brown is geïnteresseerd in cryptografie en heeft een passie voor codes, symbolen en complottheorieën. Tot dusver werden al meer dan 220 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in meer dan 40 verschillende talen, waaronder het Nederlands, Frans, Duits en Italiaans.

Levensloop

Brown groeide op op de campus van de Phillips Exeter Academy, een van de meest prestigieuze kostscholen van Amerika. Zijn vader was daar leraar wiskunde. Brown studeerde Engelse literatuur en kunstgeschiedenis aan het Amherst College (Massachusetts), waar hij in 1986 zijn diploma haalde. Daarnaast studeerde hij ook nog …Lees verder op Wikipedia