Grote letter
Nederlands

Schone kunsten

Corine Hartman (auteur)

Schone kunsten

In de reeks:
De Winter Case; 1, XL; 1290
In Lichtenvoorde wordt een twintigjarige vrouw door de eigenaar van een galerie dood aangetroffen. Inspecteur Nelleke de Winter is belast met het onderzoek, bijgestaan door haar team van rechercheurs en tegengewerkt door de commissaris.
Titel
Schone kunsten
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij XL, © 2019
434 p. : ill.
ISBN
9789046312902 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

In Lichtenvoorde wordt een twintigjarige vrouw door de eigenaar van een galerie dood aangetroffen. Inspecteur Nelleke de Winter is belast met het onderzoek, bijgestaan door haar team van rechercheurs en tegengewerkt door de commissaris. Heeft de galeriehouder de moord gepleegd, een ex-vriendje, de fotograaf die haar vaak geportretteerd heeft, of de leraar aan de kunstacademie met wie ze een verhouding wilde. Alle mogelijke daders hebben wel iets te verbergen, liegen er op los en geven valse alibi's. Onder druk van haar baas moet Nelleke vaart achter het onderzoek zetten, maar wordt ook bedreigd door een zojuist vrijgelaten crimineel. Het maakt haar relatie met Jaap en zijn kinderen niet eenvoudiger. De schrijfster is een fan van Elizabeth George en zonder dat er van imitatie sprake is, lijkt deze roman op een van haar boeken in de sfeertekening van het platteland, het minutieuze speurwerk, het gebrek aan een duidelijke verdachte en de vele puzzels die opgelost moeten worden.

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia

Suggesties