Boek
Nederlands

Apeirogon

Colum McCann (auteur), Frans Van der Wiel (vertaler)
+1
Apeirogon
×
Apeirogon Apeirogon

Apeirogon

Colum McCann (auteur), Frans Van der Wiel (vertaler)
Genre:
Een Palestijnse en een Israe͏̈lische man raken bevriend nadat ze door het oorlogsgeweld in het Palestijns-Israe͏̈lische conflict elk een dochter hebben verloren.
Titel
Apeirogon
Auteur
Colum McCann
Vertaler
Frans Van der Wiel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Apeirogon
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2020
514 p. : ill.
ISBN
9789463360852 (paperback)

Besprekingen

Hoewel ze in vijandige werelden leven, zijn de Palestijn Bassam Aramin (48) en de Israëliër Rami Elhanan (67) goede vrienden geworden. Bassam verloor in 2007 zijn dochter Abir (10) toen ze bij school werd neergeschoten door de Israëlische grenspolitie en daarna stierf. Rami’s dochter Smadar (13) kwam in 1997 om bij een zelfmoordaanslag. Door hun verlies komen de mannen bij de Parents Circle, een groep mensen die door het Palestijns-Israëlische conflict een geliefde hebben verloren en proberen een vreedzame oplossing van dat conflict te realiseren door o.a. lezingen en spreekbeurten. Door dat werk en hun ervaringen worden ze vrienden. De belangrijke, vaak bekroonde Ierse auteur van romans en verhalenbundels (1965) woont in New York. In deze goedvertaalde roman laat hij in 1001 heel korte hoofdstukjes indrukwekkend de gevolgen zien van de onopgeloste strijd, maar geeft hij ook hoop. Heel knap belicht hij de strijd van veel kanten en zet hij die goed in zowel de persoonlijke historie van…Lees verder

Over Colum McCann

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Colum McCann (Dublin, 28 februari 1965) is een Iers fictieschrijver. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Het verre licht, Let The Great World Spin (winnaar van de International IMPAC Dublin Literary Award) en Trans-Atlantisch. McCann doceert creatief schijven aan Hunter College, deel van City University of New York.

Bibliografie

  • 2013 - Trans-Atlantisch
  • 2009 - Laat de aarde draaien (ISBN 9789061699170)
  • 2007 - Zoli (ISBN 9789061697978)
  • 2004 - Danser (ISBN 9789076168227)
  • 2004 - Alles in dit land (ISBN 9789076168135)
  • 2004 - Vissen in de nachtzwarte rivier
  • 2003 - Het verre licht (ISBN 9789076168029)
  • 1996 - Zanghonden

Externe link

  • Officiële website
  • Colum McCann. Officiële Faculty Profil. European Graduate School
Lees verder op Wikipedia