Daisy
Nederlands
Enkele moderne zeehelden proberen te voorkomen dat een multinational genetisch gemanipuleerde vraatzuchtige vissen in de oceaan uitzet teneinde de alleenheerschappij te krijgen over de mondiale visvangst.
Extra onderwerp
Luisterboeken (Daisy)
Titel
Witte dood / Clive Cussler ; met Paul Kemprecos
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Paul Kemprecos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
White death
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
13:13
Aantekening
Nederlandse stem

Besprekingen

Kurt Austin, leider van de NUMA (National Underwater and Marine Agency), en zijn partner Joe Zavala schieten een groep Deense zeelieden te hulp die opgesloten zitten in hun gezonken schip. De Deense kruiser die een konvooi walvisvaarders beschermde, is gezonken na een aanvaring met het vlaggenschip van de radicale milieugroepering Sentinels of the Sea. Na de geslaagde reddingsoperatie komen Austin en de zijnen in contact met Oceanus, een louche multinational met aan het hoofd een boosaardige, pokdalige reuzeneskimo die genetisch gemanipuleerde vraatzuchtige monstervissen heeft gekweekt en zo heerschappij over de wereldzeeën en visindustrie wil krijgen. Een milieuramp dreigt. Het wordt een harde strijd waarbij Austins boot wordt opgeblazen en hijzelf bijna het leven laat. Spannende avonturenthriller met een prachtig onwaarschijnlijk plot, waarin de vaart erin wordt gehouden door de wisselende locaties, de vele (maritieme) actie en allerlei subplots. De helden zijn dapper en stoer, de s…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia