Op de bodem van een meer in Colorado wordt in 1988 het wrak van een vliegtuig ontdekt dat tijdens een tocht in 1954 is verdwenen, terwijl het een gevaarlijke lading vervoerde.
Titel
Vixen 03
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Vertaler
R.K. Van Spengen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vixen 03
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019]
400 p.
ISBN
9789044357059 (paperback)

Besprekingen

In 1954 verongelukt een vliegtuig - de Vixen 03 -, geladen met dozen giftig organisme. Het zakt door het ijs van een bevroren meer. In 1988 ontdekt Dirk Pitt, avonturier van beroep, het verdwenen vliegtuig. Bij onderzoek blijken twee dozen met het verschrikkelijke, biologische wapen verdwenen. Een groep Afrikaanse terroristen heeft ze. Hun doel is: Washington, de dreiging is dodelijk. Spanning volop dus, goed gedoseerd. Cussler beschrijft keihard de meedogenloze strijd tussen de Zuid-Afrikaanse regering en de bevrijdingsbewegingen en brengt het verhaal naar een goede climax. Met de komst van zoon Cussler als mede-auteur zijn ook de kinderen van Dirk Pitt een rol gaan spelen in de verhalen, waarin de zee en het maritieme leven steeds centraal staan. Dit heeft geleid tot deze licht herziene versie van het oorspronkelijke verhaal.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia