Daisy
Nederlands

Verloren stad

Clive Cussler (auteur), Paul Kemprecos (medewerker)
Enkele Amerikaanse zeehelden worden geconfronteerd met Franse wapenmagnaten die het enzym van de eeuwige jeugd gevonden hebben.
Extra onderwerp
Luisterboeken (Daisy), LUI, AVO
Titel
Verloren stad
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Paul Kemprecos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lost city
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
15:00
Aantekening
Nederlandse stem

Besprekingen

Kurt Austin, leider van de geheime missies van de NUMA (National Underwater and Marine Agency), en zijn teamgenoten raken betrokken bij verwikkelingen rond een enzym dat eeuwige jeugd zou geven. Het is ontdekt in de 'Verloren Stad' op de zeebodem; geïnteresseerden die op zoek gaan worden echter stelselmatig vermoord. Verder geven een monsterachtig zeewier, een louche wapenhandelaarster en haar moorddadige zoon in een oud kasteel, verdwenen wetenschappers uit een Grieks laboratorium, een raadselachtig diepgevroren lijk in de Franse Alpen, een eiland met bloeddorstige gemuteerde kannibalen en wat dies meer zij, de held de nodige kopzorgen. Snelle, spannende maritieme technothriller vol superhelden en aartsschurken, fantastische avonturen op wisselende locaties in hoofd- en subplots, een scheutje actuele wereld- en milieuproblematiek, een vleugje romantiek (Austin met de aantrekkelijke archeologe Skye Labelle), en vele mooie actiescènes. Dit vijfde deel in Cusslers Kurt Austins serie zal…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia