Een man stuit op het spoor van een geheim genootschap en een krankzinnige miljonair, die het gemunt hebben op archeologische expedities.
Titel
Serpent
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Paul Kemprecos
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Serpent
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2015
400 p.
ISBN
9789044354690 (paperback)

Besprekingen

Ergens op de bodem van de Atlantische Oceaan liggen de schamele resten van het luxe passagiersschip de Andrea Doria. Maar zeer weinigen weten dat er zich in het ruim een onbetaalbare schat uit de pre-Columbiaanse oudheid bevindt: de ontbrekende schakel in de geschiedenis van de mensheid. Kurt Austin is de leider van het NUMA-ontdekkingsteam (National Underwater & Marine Agency). Hij vaart met zijn schip de Nereus voor de kust van Marokko en redt een aantrekkelijke archeologe van de verdrinkingsdood. Nina Kirov blijkt de enige overlevende te zijn van haar expeditie. Alle overige leden werden vermoord. De reden van deze slachtpartij is op het eerste gezicht niet duidelijk. Het enige spoor blijkt een beeldhouwwerk te zijn dat Nina voor de moordpartij opdook. Het spoor leidt naar een machtige industrieel uit Texas. Zijn meesterplan om een revolutie te ontketenen in Zuidwest-Amerika kost zoveel geld dat hij nergens voor terugdeinst. Op een golf van dood en vernieling elimineert hij allen d…Lees verder
Na een dik dozijn avonturenromans & technothrillers rond superheld Dirk Pitt van de Amerikaanse Onderzeese Marine is Cussler een nieuwe serie begonnen rondom diens jongere collega Kurt Austin. Meer van het in zijn genre overigens voortreffelijke zelfde! De proloog speelt anno 1956 op de moedwillig tot zinken gebrachte 'Andrea Doria'. De titel verwijst naar de Gevederde Slanggod van de Azteken/Maya's en daarmee naar een Geheim Genootschap onder een krankzinnige miljonair, die Mexico en Californië tot een nieuwe Mayarijk wil verenigen. In vlot weglezende avonturen ontdekken Austin en zijn kompanen waarom complete archeologische expedities in Marokko, Yucatan en elders moesten worden uitgeroeid. Bloederige, pakkende actiescènes in exotische decors, o.m. voetbal op leven en dood. De wilde fantasieën worden oppervlakkig plausibel gepresenteerd. Normale druk.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia

Suggesties