Dirk Pitt neemt het in 2011 op tegen een megalomane zakenman, die greep probeert te krijgen op de belangrijkste energiebronnen ter wereld.
Titel
Duivelsadem
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Vertaler
Gerrit-Jan Van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Arctic drift
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaves
511 p.
ISBN
9789044357127 (paperback)

Besprekingen

De ontdekking van een middel tegen de opwarming van de aarde valt niet bij iedereen in goede aarde. Een reeks onverklaarbare explosies en internationale incidenten, zorgen voor een dreigende oorlog. Oceaanonderzoeker Dirk Pitt en zijn kinderen proberen een verband te vinden, maar daardoor loopt ook hun leven gevaar. Deel in de serie over oceanograaf Dirk Pitt. Deze spannende actiethriller heeft verschillende onderwerpen: milieuproblemen, corruptie en wetenschappelijk onderzoek. De pogingen om te overleven in ijselijke weersomstandigheden worden bijzonder spannend beschreven. De karakters zijn ondergeschikt aan de actie; soms is de draad moeilijk te volgen door de ingewikkelde uitleg van natuurkundige problemen. Het verhaal wordt in een sneltreinvaart verteld met veel actie, geweld, verraad en een onherbergzaam landschap. Grappig is dat Pitt ergens in het verhaal geholpen wordt door een schrijver: Cussler.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia