Boek
Nederlands
Privédetective Isaac Bell doet in opdracht van zijn agentschap onderzoek naar de onfrisse praktijken van oliemagnaat Rockefeller die een monopolie nastreeft en zijn tegenstanders intimideert.
Titel
De scherpschutter
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Vertaler
Bill Oostendorp Joost Van der Meer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The assassin
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2019
365 p.
ISBN
9789044355352 (paperback)

Besprekingen

Privédetective Isaac Bell doet in opdracht van zijn agentschap onderzoek naar de onfrisse praktijken van oliemagnaat Rockefeller die een monopolie nastreeft en zijn tegenstanders intimideert. Wanneer die tegenstanders één voor één worden vermoord, wordt Matters, ook tegenstander, bang, kiest eieren voor zijn geld en sluit zich aan bij de vijand. Ook Bell die heimelijk verliefd is op de twee dochters van Matters loopt over naar het kamp van de vijand. Of speelt hij een undercoverspel? De gebeurtenissen spelen zich af in de Verenigde Staten maar ook in het Russische Baku in de tijd dat de oliebronnen daar bijna onuitputtelijk waren. Cussler (1931) staat al jaren aan de top en blijft altijd een hoog niveau halen, zo ook met dit achtste deel van deze historische detectivereeks die speelt in het begin van de twintigste eeuw. Het is een prequel op de reeks wat bij lezers voor verwarring kan zorgen. De intelligente plot, de sterke karakters én een slechterik zijn de traditionele ingrediënten…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties