Boek
Nederlands

De ongelooflijke reis

Clive Cussler (auteur)
+1
De ongelooflijke reis
×
De ongelooflijke reis De ongelooflijke reis

De ongelooflijke reis

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 10-jarige tweeling Casey en Lacey vliegt met een betoverd vliegtuigje over Amerika. Onderweg redden ze veel mensen uit benarde situaties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De ongelooflijke reis
Auteur
Clive Cussler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The adventures of Vin Fiz
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2007
192 p.
ISBN
9789044317336

Besprekingen

Je bent jong en je wilt iets van de wereld zien. Maar dat zit er voor de tweeling Casey en Larry niet in. Tot ze van een man die als vrijwilliger op de tuinderij van hun ouders heeft gewerkt en die Sucoh Sucop heet een tovermatje cadeau krijgen, waar je speelgoed op moet zetten om het om te toveren tot iets van ware grootte. En dus bedenkt Casey, een verwoed modelbouwer, dat hij een van zijn modelvliegtuigjes kan omtoveren, dan kunnen hij en zijn zus gaan reizen. Zo staat er het ene ogenblik het model van de tweedekker van de gebroeders Wright op het tovermatje, en even later een levensgroot vliegtuig met plaats voor de tweeling en hun lievelingshond Floopy. Hun droom wordt werkelijkheid: ze kunnen hun eigen land, de Verenigde Staten, gaan verkennen, van Californië aan de westkust tot New York aan de oostkust. Al gauw blijkt dat het vliegtuig over bijzondere eigenschappen beschikt. Stijgen en dalen gaat nl. vanzelf en het vliegtuig bepaalt ook zijn eigen koers, die de kinderen in situ…Lees verder
Een in dertien hoofdstukjes met rijke fantasie geschreven verhaal, gebaseerd op de eerste transcontinentale vluchten in Amerika. De tienjarige tweeling Lacey en Casey reizen samen met basset Floopy vanuit Californië in een zelfdenkend en naar eigen inzicht handelend vliegtuig naar de andere kant van Amerika. Ze komen onderweg in allerlei gevaarlijke avonturen terecht (als diefstal, overval, ontvoering en dreigende ongelukken), maar steeds lost de tweedekker Vin Fiz alle problemen op. Deze wonderbaarlijke ingrepen zullen de oudere lezers overtuigen noch boeien, terwijl ook het taalgebruik (moeilijke woorden en manier van zeggen) en de (vaak te) lange zinnen hen niet aanspreken. Stevig uitgevoerde band, met aantrekkelijke omslagillustratie en nietszeggende kaart van Amerika op de schutbladen. Achterin nawoord van de schrijver. Door zijn formaat ligt het boekje prettig in de hand. Als (voor)leesboek niet aanbevolen voor gebruik op school en in de bibliotheek. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was…Lees verder op Wikipedia