Boek
Nederlands
Als een oud Phoenicisch beeld informatie blijkt te bevatten over de huidige locatie van de schatten van koning Salomo, probeert een internationaal misdaadsyndicaat het beeld te stelen.
Titel
De navigator
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Paul Kemprecos
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The navigator
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2015
384 p.
ISBN
9789044354683 (paperback)

Besprekingen

Een oud Fenicisch beeld, de Navigator, blijkt een verborgen landkaart te bevatten waarmee men de verloren schatten van koning Salomo kan lokaliseren. Een internationaal misdaadsyndicaat steelt het beeld, maar heeft niet alle informatie. Kurt Austin en Joe Zavala, werkend voor NUMA (National Underwater and Marine Agency), een marine-eenheid die zich met misdaadbestrijding bezighoudt, gaan op onderzoek uit. Zij vinden een tweede beeld, en een race naar de verborgen plaats start. De gegevens blijken al door de vroegere president van de VS, Thomas Jefferson, gevonden te zijn. Hij vormde een geheim genootschap dat het geheim van koning Salomo bewaarde. Vlotgeschreven, spannende maritieme actiethriller in een serie rond Kurt Austin, afzonderlijk te lezen. Bestsellerauteur Clive Cussler (1931), zelf oprichter van NUMA, schreef dit boek in coproductie met Paul Kemprecos. www.numa.net. Normale druk.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia

Suggesties