Boek
Nederlands

Een van ons

Christine Otten (auteur)
+1
Een van ons
×
Een van ons Een van ons

Een van ons

Christine Otten (auteur)
Genre:
Een vrouw die schrijflessen geeft in de gevangenis, wordt met zichzelf geconfronteerd door een gedetineerde die levenslang heeft.
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Een van ons
Auteur
Christine Otten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2020
238 p.
ISBN
9789044541038 (paperback)

Besprekingen

Katrien geeft schrijfworkshops in een gevangenis. Dit geeft haar een goed gevoel. Ze wordt vriendelijk en respectvol bejegend. Tijdens de lessen komen allerlei zielenroerselen ter tafel. Luc, een oudere man, die levenslang uitzit, doet niet mee, maar observeert, op afstand. Hij schrijft, in het geheim, over zichzelf, over medegedetineerden en ook over Katrien. Op een dag breekt zij, onterecht, het werk af van een talentvolle deelnemer, protegé van Luc. Die confronteert haar ermee en brengt haar in een lastig parket. De auteur, tevens journalist, putte uit eigen ervaring als schrijfcoach, maar deze roman is zeker literair niet heel overtuigend, al is het slot bijzonder. De auteur laat her en der komma’s weg, als om te duiden hoe gedachten gaan, maar het komt als een kunstgreep over. Wel nodigt het boek uit tot nadenken over thema’s als vrijheid en onvrijheid, goed en kwaad, schuld en boete. Over wat gevangenschap en het bijbehorende regime met individuen doet. In elk geval neemt het he…Lees verder

Over Christine Otten

Christine Otten (Deventer, 13 november 1961) is een Nederlands auteur en journalist.

Otten was als journalist onder meer werkzaam voor De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Ze debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal. Haar doorbraak kende ze in 2004 met de roman De laatste dichters die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2011 verzorgde Otten samen met fotokunstenaar Erik Kessels het boekenweekessay Good luck. Ze is ook actief als performer. Ze is gehuwd met journalist Hans Krikke.

Bibliografie

  • Blauw metaal, roman, 1995
  • Lente van glas, roman, 1998
  • Engel en andere muziekverhalen, verhalen, 2000
  • De laatste dichters, roman, 2004
  • Als Casablanca, roman, 2008
  • In wonderland, roman, 2010
  • Good luck, essay, 2011; Boekenweekessay, samen met Erik Kessels
  • Om adem te kunne…Lees verder op Wikipedia