Boek
Nederlands

Vuurdoop

+1
Vuurdoop
×
Vuurdoop Vuurdoop
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Mare (14) heeft het gevoel dat ze nergens goed in is. Dan ontmoet ze een vreemde man die beweert dat ze magische krachten heeft. Hij wil haar helpen om vuurmagiër te worden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Magie, Vriendschap
Titel
Vuurdoop
Auteur
Christien Boomsma
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2015
220 p.
ISBN
9789051164244 (hardback)

Besprekingen

De 14-jarige Mare voelt zich niet altijd happy doordat haar ouders vaak ruzie hebben en haar vriendinnen haar nogal eens in de steek laten. Ook heeft ze het gevoel dat ze nergens goed in is. De geheimzinnige verhalenverteller die ze bij het kijken naar een zonsverduistering heeft ontmoet, vertelt haar echter dat ze bijzondere krachten heeft. Na een vervelende ervaring op school, besluit ze hem op te zoeken. Bij zijn huis ontmoet ze Nick, die ook op weg is naar de verhalenverteller. De man belooft hen te helpen vuurmagiër te worden. Dat lukt bij Nick beter dan bij Mare. Maar dan blijkt dat de man kwade bedoelingen heeft. De situatie is al gauw zo gevaarlijk dat ze proberen te vluchten. Eerste deel van de vierdelige serie ‘Verborgen krachten’. Net als in andere boeken van de auteur speelt magie een grote rol. Een spannend, in vlotte stijl geschreven verhaal, dat tot het einde boeit. Vanaf ca. 12 jaar.

Verborgen krachten. Vuurdoop

Magische krachten, avontuur en spanning, dat is waar dit boek om draait. Het gaat over een, op het eerste gezicht, heel gewoon meisje. Mare worstelt met zichzelf en met haar ouders en is verliefd op een jongen die haar niet ziet staan, omdat ze te gewoon is. Tijdens een zonsverduistering, die ze met haar ouders vanop een heuvel bekijkt, wordt ze ontdekt door een verhalenverteller. Hij zoekt Mare opnieuw op en overtuigt haar ervan dat ze krachten bezit die niemand anders heeft. Hij kan haar leren die te gebruiken. De volgende dag gaat ze stiekem naar het opgegeven adres. Ze is er niet alleen; samen met een arrogante jongeman stapt ze het huis binnen. Daar begint het avontuur, want die man blijkt niet de lieve leraar te zijn zoals hij zich voordeed en Mare beschikt niet over de krachten die de leraar had gewild. Dankzij de huishoudster kunnen Mare en Nick samen ontsnappen. Dat is echter nog maar de start van hun avontuur want de leraar heeft zich met de jongen verbonden en wil al de …Lees verder

Over Christien Boomsma

Christien Boomsma (Leeuwarden, 4 januari 1969) is een schrijfster van jeugdboeken. Naast haar werk als schrijfster werkt ze als journaliste bij de Groningse Universiteitskrant.

Zowel in 2004 als in 2006 was ze de winnaar van de Paul Harland Prijs.

Haar debuut als romanauteur dateert van 2009 met "Zus voor één nacht" uitgegeven bij De Vier Windstreken. Daarna verschenen "De heks van de bibliotheek", "Een stem in glas" en "Watergeheimen". In mei 2012 was ze samen met Tais Teng, Martijn Lindeboom, Bianca Mastenbroek en Groninger stadsarcheoloog Gert Kortekaas een van de coauteurs van de verhalenbundel "Schatten uit de Schaduw". In juni 2012 verscheen haar vijfde eigen boek: "Spookbeeld".

Biografie

Christien Boomsma werd geboren in Leeuwarden, maar woonde tot haar negende jaar in het Friese Berlikum. Daarna verhuisde ze naar Noordbergum. Op haar achttiende verhuisde ze naar Groni…Lees verder op Wikipedia