Boek
Nederlands

De vrouw die haar stoute schoenen zocht

Cecelia Ahern (auteur), Daniëlle Stensen (vertaler)
30 feministische verhalen.
Bevat
De vrouw die langzaam verdween De vrouw die op een voetstuk was gezet De vrouw die vleugels kreeg De vrouw die gevoerd werd door een eend De vrouw die tandafdrukken op haar huid aantrof De vrouw die dacht dat haar spiegel kapot was De vrouw die door de grond zakte en daar talloze andere vrouwen aantrof De vrouw die zeebaars bestelde De vrouw die foto's at De vrouw die niet meer wist hoe ze heette De vrouw die de tijd hoorde wegtikken De vrouw die zaadjes twijfel zaaide De vrouw die haar man terugbracht en ruilde De vrouw die haar gezond verstand verloor De vrouw die in haar mans schoenen ging staan De vrouw die te veel in haar hoofd had De vrouw die openhartig was De vrouw die roze droeg De vrouw die wegwoei De vrouw die haar stoute schoenen zocht De vrouw die Vrouws sprak De vrouw die de wereld aantrof in haar oester De vrouw die de hoeder der geslachtsklieren was De vrouw die in een hokje werd gestopt De vrouw die meelifte op andermans succes De vrouw die glimlachte De vrouw die dacht dat het gras groener was bij de buren De vrouw die uiteenrafelde De vrouw die de lekkerste kers op de taart uitzocht De vrouw die brulde
Onderwerp
Vrouwen, Feminisme
Extra onderwerp
verhalen
Titel
De vrouw die haar stoute schoenen zocht
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Roar
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
287 p.
ISBN
9789024584895 (paperback)

Besprekingen

Mooie verzameling van dertig feministische, metaforische fabels, die ontroerend, droevig, geestig en opbeurend zijn. Verkenning van vrouw zijn in de wereld van vandaag en de fundamentele kwesties van gelijkheid en rechtvaardigheid. De niet bij naam genoemde vrouwen hebben één ding gemeen: ze maken allemaal een overgang door. Ze worden onderdrukt, verwaarloosd en ondergewaardeerd, maar komen er uiteindelijk bovenop. De verhalen gaan onder andere over moederschap, jaloezie, ouder worden, schuld, anticonceptie, vernedering en opoffering. Het is een boek dat uitdaagt om percepties te veranderen en obstakels te overwinnen, in hapklare stukken geschikt voor een druk leven. Om langzaam te proeven, zodat de boodschap niet verloren gaat in de herhaling. Aangezien sommige verhalen sterk zullen resoneren en sommige niet in de smaak vallen, is het lezen ervan een zeer persoonlijke, unieke ervaring. Door dit boek heeft de Ierse auteur (1981) een onmisbare, magische bron van inspiratie gecreëerd vo…Lees verder

Over Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie