Boek
Nederlands

De hongerende weg

Ben Okri (auteur)

De hongerende weg

In de reeks:
In een Afrikaans dorp laat een opgroeiend jongetje zich in zijn omgang met anderen leiden door zijn contacten met geesten.
Titel
De hongerende weg
Auteur
Ben Okri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The famished road
Uitgever
Amsterdam: Van Gennep, 1999
492 p.
ISBN
90-6012-918-0

Besprekingen

Azaro is een mensenkind dat toebehoort aan de geestenwereld. Omwille van zijn ouders kiest hij voor het aardse bestaan, maar de geesten spannen samen om hem daarvandaan te halen. Met dit gegeven creëert Okri (Nigeria, 1959) een fantastische wereld. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de chaotische gebeurtenissen in een Afrikaans land aan de vooravond van de onafhankelijkheid. Okri's spel met de realiteit is verbluffend. Alledaagse voorvallen en de werking van magische krachten vloeien, zoals dat ook bij Rushdie's 'Middernachtskinderen' (tegen de achtergrond van het onafhankelijk worden van India) het geval is, vlekkeloos in elkaar over. Okri geeft met deze roman (Booker Prize 1991) niet alleen een indringend tijdsbeeld, maar doet ook recht aan 'de' Afrikaanse levensbeschouwing. Kleine druk.

Over Ben Okri

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Metsavend

Ben Okri (Minna, 15 maart 1959) is een Nigeriaans dichter en romanschrijver.

Biografie

Ben Okri werd op 15 maart 1959 geboren in Minna, Nigeria. Zijn moeder Grace is Ibo, zijn vader Silver is Urhobo. Zijn vader vertrok kort na zijn geboorte naar Engeland om rechten te studeren, het gezin volgde hem kort daarop. Ben Okri brengt zijn vroege jeugd door in Peckham, in Zuid-Londen. Als Okri zeven jaar is, keert het gezin terug naar Nigeria. Okri's jeugd wordt overschaduwd door de Biafra-oorlog.

Ben Okri herinnert zich heel duidelijk hoe hij op 14-jarige leeftijd begon met schrijven:

On this particular day, it rained, and this day changed my life. Everybody was out and I was in, alone. I was sitting in the living room and I took out a piece of paper and drew what was on the mantelpiece. That took me about an hour. Then I took another piece of paper and wrote a poem. …Lees verder op Wikipedia