Boek
Nederlands

In Arcadië : roman

Ben Okri (auteur)
+1
In Arcadië : roman
×
In Arcadië : roman In Arcadië : roman

In Arcadië : roman

Zes werkloze mannen en vrouwen worden uitgenodigd voor een reis naar het paradijs.
Extra onderwerp
Romans
Titel
In Arcadië : roman
Auteur
Ben Okri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In Arcadia
Uitgever
Amsterdam: Van Gennep, 2003
271 p.
ISBN
90-5515-362-1

Besprekingen

De 44-jarige Nigeriaanse auteur, vooral bekend door het met de Booker-prijs bekroonde 'De hongerende weg', laat in deze roman een televisieploeg van zes mensen op reis trekken naar Arcadië. De tocht voert hen van Londen over Parijs naar de Griekse Peloponnesus. Voor elk van de personages krijgt deze zoektocht naar het paradijs andere dimensies, maar al gauw wordt duidelijk dat geluk voor de meesten onder hen niet is weggelegd. Een terugkerend motief in Okri's werk, de initiatiereis, de persoonlijke metamorfose staat ook hier centraal. Zelf noemt hij dit werk zijn 'meest open, naakte en kwetsbare boek en daardoor erg rauw' en dat klopt. Een narratief origineel uitgewerkt pleidooi voor een leven in eenvoud, waarin de intuïtie en droom een belangrijke rol spelen, geschreven in een bezwerende stijl, met provocerende humor doorspekt. Paperback; normale druk.

Over Ben Okri

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Metsavend

Ben Okri (Minna, 15 maart 1959) is een Nigeriaans dichter en romanschrijver.

Biografie

Ben Okri werd op 15 maart 1959 geboren in Minna, Nigeria. Zijn moeder Grace is Ibo, zijn vader Silver is Urhobo. Zijn vader vertrok kort na zijn geboorte naar Engeland om rechten te studeren, het gezin volgde hem kort daarop. Ben Okri brengt zijn vroege jeugd door in Peckham, in Zuid-Londen. Als Okri zeven jaar is, keert het gezin terug naar Nigeria. Okri's jeugd wordt overschaduwd door de Biafra-oorlog.

Ben Okri herinnert zich heel duidelijk hoe hij op 14-jarige leeftijd begon met schrijven:

On this particular day, it rained, and this day changed my life. Everybody was out and I was in, alone. I was sitting in the living room and I took out a piece of paper and drew what was on the mantelpiece. That took me about an hour. Then I took another piece of paper and wrote a poem. …Lees verder op Wikipedia