Luisterboek
Nederlands

Pippi gaat naar Taka-Tuka-land

Astrid Lindgren (auteur), Dieuwertje Blok (verteller)
+1
Pippi gaat naar Taka-Tuka-land
×
Pippi gaat naar Taka-Tuka-land Pippi gaat naar Taka-Tuka-land
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vrijheidslievende Pippi mag met een paar buurkinderen naar een eiland in de Stille Zuidzee, waar haar vader koning is
Titel
Pippi gaat naar Taka-Tuka-land / Astrid Lindgren's Pippi Langkous ; voorgelezen door Dieuwertje Blok
Auteur
Astrid Lindgren
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Pippi Langstrump i Soderhavet
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2007
3 cd's
Speelduur
2 uur en 26 min.
ISBN
9789047600862

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Dieuwertje Blok (bekend van het Sinterklaasjournaal). Wanneer Pippi's vader, die koning van Taka-Tuka-land is, zijn dochter komt halen voor een vakantie op dit eiland, gaan ook Annika en Tommy mee. Met slimheid en kracht weet Pippi onder andere twee pareldieven te verjagen. Het verhaal heeft na zoveel jaar nog niets van haar charme verloren.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties