E-boek
Nederlands

Gedichten ; Een seizoen in de hel ; Illuminations

Arthur Rimbaud (auteur), Paul Claes (vertaler)

Gedichten ; Een seizoen in de hel ; Illuminations

In de reeks:
Rimbaud ging eind negentiende eeuw op zoek naar een revolutionaire poëzie die voor iedereen toegankelijk zou zijn. Op zoek naar middelen om het bewustzijn te verruimen experimenteerde hij koortsachtig met nieuwe literaire vormen en ideeën. Zijn prozagedichten maken hem tot een van de grootste vernieuwers van de moderne poëzie.

Arthur Rimbaud (1854-1891) publiceerde bij leven alleen de
Titel
Gedichten ; Een seizoen in de hel ; Illuminations / Arthur Rimbaud ; vert. en van een nawoord voorzien door Paul Claes
Auteur
Arthur Rimbaud
Vertaler
Paul Claes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2012
ISBN
9789025369804
CloudLibrary
3h8ecz9

Over Arthur Rimbaud

Jean Nicolas Arthur Rimbaud (Charleville, 20 oktober 1854 – Marseille, 10 november 1891) was een Frans dichter. Hij was een vertegenwoordiger van het symbolisme en decadentisme en een van de grote vernieuwers van de dichtkunst.

Leven

Kinder- en jeugdjaren

Arthur Rimbaud wordt geboren op 20 oktober 1854 in Charleville in een gezin met vijf kinderen (van wie een dochter kort na de geboorte sterft). Zijn vader, Frédéric Rimbaud, is kapitein bij het Franse leger en vaak uithuizig. Zijn moeder, Vitalie Cuyf, een boerendochter, voedt de kinderen met ijzeren hand op. Frédéric Rimbaud verlaat haar in 1860. Rimbaud zou zijn strenge moeder later la bouche d'ombre (de schaduwmond) gaan noemen, naar een gedicht van Victor Hugo.

Rimbaud blijkt al snel een verbazend intelligent kind te zijn: hij slaat enkele jaren over op school en wint verschillende prijzen. Arthur is…Lees verder op Wikipedia

Suggesties