Boek
Nederlands
Titel
Engelenstem
Auteur
Arnaldur Indriðason
Vertaler
Paula Vermeyden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Ijslands
Oorspr. titel
Röddin
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2012
345 p.
ISBN
9789021441948 (paperback)

Besprekingen

Een week voor Kerstmis moeten inspecteur Erlendur en zijn medewerkers de moord op een hotelportier en klusjesman - een voormalig wonderkind - oplossen. Deze wordt in een compromitterende situatie dood aangetroffen in het hotel. Laag voor laag pellen Erlendur en zijn collega’s de levens van het slachtoffer en de betrokkenen af, waarbij ze met onthutsende gebeurtenissen worden geconfronteerd. Op de achtergrond speelt een andere zaak, die hier en daar overeenkomsten vertoont met het tragische leven van de portier. Het onvermogen van Erlendur om een normaal gezinsleven te leiden en zijn eenzaamheid spelen ook een rol. Langzaam aan wordt naar de ontknoping gewerkt, niet met schietpartijen of achtervolgingen, maar met een geduldig ontrafelen van de levens van betrokkenen. Een ijzersterk, maar vooral origineel verhaal, dat tot de laatste pagina boeit. Klasse! De auteur kan zich ongetwijfeld meten met zijn grote Zweedse collega-schrijvers: Sjöwall en Wahlöö en Henning Mankell. Zij hebben alle…Lees verder

Over Arnaldur Indriðason

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Anneli Salo

Arnaldur Indriðason (Reykjavik, 28 januari 1961) is een IJslandse historicus en schrijver van detectives. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Reykjavík.

Werk

In 1981 en 1982 was Arnaldur journalist bij de IJslandse krant Morgunblaðið, waarna hij als freelance schrijver werkte. Van 1986 tot 2001 was hij filmcriticus bij Morgunblaðið.

Arnaldur publiceerde in 1997 zijn eerste boek, Synir Duftsins (Maandagskinderen). Sindsdien is zijn populariteit tot grote hoogten gestegen. In 2004 waren zeven van de tien meest geleende boeken in de bibliotheek van Reykjavík titels van Arnaldur. Maandenlang stond hij met zes boeken in de IJslandse bestsellerlijst. De top-3 leek permanent aan hem toegewezen.

Ook buiten IJsland worden Arnaldurs boeken veel gelezen. Ze zijn in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Tsjechisch en Zweeds vertaald en in 26 landen uitgegeven.

Lees verder op Wikipedia