Luisterboek
Nederlands

Jip en Janneke : de leukste verhaaltjes en liedjes

Annie M.G. Schmidt (auteur), Mieke Verstraete (verteller), Harry Bannink (componist)
+1
Jip en Janneke : de leukste verhaaltjes en liedjes
×
Jip en Janneke : de leukste verhaaltjes en liedjes Jip en Janneke : de leukste verhaaltjes en liedjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
39 verhaaltjes over de buurkinderen Jip en Janneke
Toon meer
Bevat
CD 1: Verhaaltjes
CD 2: Verhaaltjes (1-15) ; Kindermusical (16-23)
Titel
Jip en Janneke : de leukste verhaaltjes en liedjes
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Verteller
Mieke Verstraete
Componist
Harry Bannink 1929-1999
Taal
Nederlands
Uitgever
CNR Kids, 2009 | Andere uitgaves
2 cd's
EAN
8714221051766 8719325035827
CDR
LAX2659

Besprekingen

3+ ? Uitgeverij Luistervink is een relatieve nieuwkomer in de wereld van het luisterboek, maar bouwt snel aan een indrukwekkend fonds. Ze richt zich duidelijk op het betere en klassieke jeugdboek: Wim Hofman, Joke van Leeuwen, Toon Tellegen, Jip en Janneke, Madelief, De griezelbus. De luisterboeken zijn verzorgde uitgaven, in jewelcases, tegen een zachte prijs en met telkens als extra een lied van VOF de Kunst aan het eind. Die bekende groep staat ook in voor een theatervoorstelling, waarin deze liedjes aan bod komen, maar ook schrijvers die verhalen voorlezen en met het publiek interageren (zie www.luistervink.nl voor meer informatie, fragmenten en speeldata). Wat ontbreekt aan de meeste uitgaven van Luistervink is een inhoudsopgave. Wanneer je kind een bepaald verhaal of fragment wil horen ? een heel courante vraag ?, zal je dus enig vervelend zoekwerk moeten verrichten.

In het najaarsaanbod zit opnieuw een aantal interessante titels. Met het thema van de Kinderboekenweek 20…Lees verder
De dubbel-cd bevat 39 verhaaltjes over de buurkinderen, Jip en Janneke, van de bekende schrijfster Annie M.G. Schmidt. Het zijn verhaaltjes van ongeveer twee minuten, tekens met een kort intermezzo van instrumentale muziek. Zo kunnen de verhaaltjes, bijvoorbeeld voor het slapen gaan, door een begeleidende volwassene worden uitgekozen. De bijgevoegde inhoudsopgave vergemakkelijkt het zoeken. De verhaaltjes gaan over alledaagse belevenissen van de peuter. Ook al spelen de gebeurtenissen in een verleden tijd, toen o.a. een ijsje nog een stuiver kostte, toch zullen de kleine avonturen van het jongetje Jip en het meisje Janneke, het jonge kind van deze tijd blijven aanspreken. Op levendige, en toch rustige wijze weet de vertelster en actrice, Mieke Verstraete, de verhaaltjes te brengen. Zo kan de cd een uitkomst bieden als ouders of jeugdleiders geen tijd vinden om zelf de verhaaltjes te vertellen of voor te lezen.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia