Boek
Engels

State of wonder

Ann Patchett (auteur)

State of wonder

Genre:
Een ex-arts wordt naar de Amazonedelta gestuurd nadat een collega, die het team controleerde dat daar al jaren werkte aan een uiterst belangrijk medicijn, is overleden.
Titel
State of wonder
Auteur
Ann Patchett
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Bloomsbury, 2011
353 p.
ISBN
9781408818756 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Een ex-arts, die door een dramatische gebeurtenis haar baan opgaf om rustiger werk te gaan doen bij een groot farmacologisch concern, wordt naar de Amazonedelta gestuurd nadat een collega, die het team controleerde dat daar al jaren werkte aan een uiterst belangrijk medicijn was overleden. In deze bloedhete, van allerlei ongedierte vergeven wildernis wordt zij, mede door de leidster van het team, haar vroegere keiharde hoogleraar bij wie ze niet welkom is, geconfronteerd met haar problematische verleden waarmee zij in het reine moet zien te komen. Deze bijzondere roman wordt chronologisch verteld door een alwetende verteller. Het hoofdpersonage maakt een moeilijke ontwikkeling door onder gevaarlijke omstandigheden. Interessant zijn de verhoudingen met de inlandse bevolking en de situaties waarin de personages belanden. Het boek bevat de nodige spanning, al nemen de gebeurtenissen in de wildernis wel veel ruimte in. De schrijfster heeft al zes eerdere zeer succesvolle boeken op haar na…Lees verder

Over Ann Patchett

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Ann Patchett (Los Angeles, 2 december 1963) is een Amerikaans schrijver.

Biografie

Patchett werd geboren in Los Angeles en verhuisde op haar vijfde naar Nashville, Tennessee. Ze bezocht de Sarah Lawrence College en de University of Iowa Writers' Workshop. In 1990 studeerde ze aan de Fine Arts Work Center in Provincetown, Massachusetts, waar ze haar eerste roman schreef, The Patron Saint of Liars.

Haar derde roman, The Magician's Assistant, was genomineerd voor de Orange Prize for Fiction en leverde haar een Guggenheim Fellowship op. Voor haar volgende boek, de wereldwijde bestseller Bel Canto, ontving ze de PEN/Faulkner Award en de Orange Prize for Fiction. Dit boek behaalde een oplage van meer dan een miljoen exemplaren in de Verenigde Staten en werd vertaald in 30 talen, waaronder het Nederlands: Belcanto.

In haar memoires Truth & Beauty uit 2004 beschrijft Patchett haar vriendscha…Lees verder op Wikipedia