Blad­muziek
Engels

Cats : the songs from the musical

Andrew Lloyd Webber (componist), T.S. Eliot (auteur)
Titel
Cats : the songs from the musical
Componist
Andrew Lloyd Webber 1948-
Auteur
T.S. Eliot
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber, 1981
111 p. : ill
Aantekening
Voor zangstem en piano, bevat gitaarakkoorden Gebaseerd op 'Old possum's book of practical cats'
ISBN
057150650X 9780571506507

Andere formaten:

Besprekingen

Cats van Andrew Lloyd Webber beleefde in 1981 haar wereldpremière in Londen en was daar tot en met 2002 onafgebroken te zien. De musical groeide uit tot een waar fenomeen. Wereldwijd bezochten meer dan 50 miljoen mensen in 26 verschillende landen de musical. Memory is een van de musicalhits die de musical voortbracht. In Cats komen alle katten diep in de nacht samen voor het vieren van het Jubikelbal. Tijdens dit feest kiest de oudste, wijze kater één kat uit die wordt wedergeboren en zo een nieuw kattenleven krijgt. Elke kat probeert de ander te overtroeven door zich van zijn beste kant te tonen. Deze uitgave bevat 22 liedjes in een arrangement voor zang en piano met akkoorden. Graad 3. 111 blz. Faber Music ISBN 0-571-50650-X.

Over Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber, Baron Lloyd-Webber (Londen, Engeland, 22 maart 1948) is een Brits componist, schrijver en theater-toneel producent en regisseur.

Werk

Lloyd Webber studeerde enige tijd aan de Universiteit van Oxford en het Royal College of Music, maar is verder autodidact. Samen met Tim Rice creëerde hij in 1970 de rockopera Jesus Christ Superstar. Deze rockopera was de grote doorbraak van Lloyd Webber als componist. De compositie was aanvankelijk slechts bedoeld als project voor een platenopname, maar werd later in Londen, en daarna in New York en over de hele wereld, in theaters opgevoerd. In 1973 werd het werk verfilmd.

Een tweede project dat aanvankelijk alleen als platenopname bedoeld was, was de musical Evita uit 1978 (ook samen met Tim Rice), die daarna eveneens in theaters over de hele wereld met veel succes werd opgevoerd, en ook verfilmd werd, met Madonna in de titelrol. De werken hierna werd…Lees verder op Wikipedia