Dvd
Frans
Titel
Mon oncle d'Amérique
Regisseur
Alain Resnais
Acteur
Gérard Depardieu Nicole Garcia Roger Pierre
Componist
Arié Dzierlatka
Taal
Frans
Uitgever
Lime-Lights Pictures, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
1980
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412012158887

Over Alain Resnais

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Alain Resnais (Vannes, 3 juni 1922 – Parijs, 1 maart 2014) was een Frans filmregisseur.

Loopbaan

In de jaren vijftig nam hij naast François Truffaut en Jean-Luc Godard deel aan de Franse Nouvelle Vague. Voor zijn films gebruikte hij scenario’s van Jean Cayrol, Marguerite Duras en Alain Robbe-Grillet. In 1959 kreeg hij grote bekendheid door zijn speelfilm Hiroshima mon amour. Resnais was gehuwd met Clara Goldschmidt en Florence Malraux (de enige dochter van de Franse politicus en schrijver André Malraux). Zijn laatste levensgezel was de Franse actrice Sabine Azéma. Hij overleed op 91-jarige leeftijd.

Filmografie

  • 1955 - Nuit et Brouillard (korte film)
  • 1959 - Hiroshima mon amour
  • 1961 - L'Année dernière à Marienbad
  • 1963 - Muriel ou le Temps d'un retour
  • 1966 - La guerre est finie
  • 1967 - Loin du Vi…Lees verder op Wikipedia